Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
 
 
 
 
 
Activități Normative
    Ordine de zi şedinţe
  Hotărâri
  Transparenţă Decizională - Proiecte de Hotărâri
  Procese verbale, Stenograme
  Minute şedinţe CLM
  Legislaţie utilă
  Informaţii de interes public
  Strategia de dezvoltare
  Informare prelucrare date cu caracter personal, cookies
 
Activități Curente
    Autorizaţii, Atestate, Informări
  Licitaţii
  Recrutare / Promovare
  Acte necesare
  Formulare
  Agricol
  Guvernanţă corporativă
  Hărţi de Zgomot
  Proiecte europene
 
Direcția Venituri
    Acte necesare
  Formulare
  Anunţuri
  Protocol de colaborare pentru furnizare date persoane

  INFO trafic greu...
 
Utile
    Comunicate, Anunţuri, Ştiri
  Forum (întrebări/răspunsuri)
  Adresează petiţii, sesizări, reclamaţii, întrebări
  Investiţii
  Nomenclatura stradală
  Delimitări secţii vot
  Locuințe ANL
  Reabilitare Faţade
  Reabilitare Termică
  Societăţi agreate - refacere carosabil şi trotuare
  Taxi
  Info investitori
  Viaţa Culturală
  Măsuri preventive în situaţii de urgenţă
  Declaraţii de Căsătorie
  Link-uri utile
  Chestionar de evaluare a serviciului Relaţii cu Publicul
  Finanțări nerambursabile

  POLIŢIA LOCALĂ

Untitled Document
 
Să cunoaștem
  Orașe înfrățite
Galeria Primarilor
Cetățeni de onoare
Afilieri, Parteneriate
 
Meteo
 
Click for Arad, Romania Forecast
 
Caută
 

Căutare avansată
 
Contor Site
 
Numar total vizite : 67085787
 

 
  COMUNICATE... Mai 06, 2019
    Peste 50 milioane de euro investiți în zona centrală a Aradului

 

Cea mai mare investiție de până acum derulată în centrul orașului!”. Astfel a catalogat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă investiția de peste 50 milioane de euro ce va schimba total zona centrală a orașului. În cadrul conferinței de presă susținută vineri, 3 mai 2019, edilul Gheorghe Falcă și viceprimarul Călin Bibarț au prezentat stadiul investițiilor care sunt programate să se deruleze în următorii 3 ani în centrul orașului.

Startul modernizării a fost dat de Compania de Apă care a început lucrările de Reabilitare a rețelei de canalizare de pe Bulevardul Revoluției.
Vorbim despre un proiect în valoare de 2,3 milioane euro care-și propune să înlocuiască vechea canalizarea realizată acum 110 ani. Investiția va spori confortul cetățenilor din zonă”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Tot anul acesta se vor înlocui și conductele de apă din zona centrală în urma unei investiții în valoare de 4,2 milioane de euro. Cu toate că cele două proiecte ale Companiei de Apă ar trebui să se încheie abia în 2020, constructorul va depune eforturi considerabile pentru încheierea lor în acest an.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și încercăm să îl diminuăm pe cât posibil lucrând etapizat, pe sectoare de drum cuprinse între străzile perpendiculare pe bulevard.”, a completat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Odată încheiată investiția Companiei de Apă, municipalitatea va putea demara proiectul de reconfigurare a Bulevardului Revoluției. În valoare de 8 milioane de euro, proiectul are în vedere: reconfigurarea benzilor de transport, a locurilor de parcare și a zonei pietonale, amenajarea pistei de biciclete și amplasarea stațiilor de închiriere biciclete, redimensionarea și realizarea  trotuarelor și a bordurilor cu un pavaj din piatră naturală, refacerea alveolelor pentru copacii din trotuar, stălpii de iluminat existenți se vor păstra și se va analiza posibilitatea de suplimentare a acestora. De asemenea se va reface canalizarea pluvială și menajeră, se va pune în valoare punctul de colectare a apelor menajere Shone de la intersecția Bulevardului Revoluției cu strada Cloșca, se va amplasa mobilier stradal, se va revizui instalația de irigat, se va amenaja spațiu verde și se vor amplasa toalete publice automate.

Până atunci însă, în vara acestui an, municipalitatea va demara lucrările de reabilitare a rețelei de transport și distribuție a energiei termice de pe Bulevardul General Dragalina. Investiția presupune înlocuirea parțială a magistralei termice pe o lungime de 4.3 km.

Acesta este  motivul pentru care nu am reabilitat acest bulevard. Îi anunțăm încă de pe acum pe șoferi că vor fi zile când traficul rutier va fi restricționat complet pe Dragalina”, a explicat edilul Gheorghe Falcă.

În ceea ce privește stadiul reabilitării clădirilor din zona centrală, primarul a punctat:
„La Colegiul Economic, așa cum știți, lucrările sunt în desfășurare. Vorbim despre o investiție în valoare de 3,4 milioane euro. Anul acesta începem reabilitarea de 3,2 milioane euro a Colegiului Elena Ghiba Birta.  În ceea ce privește, Teatrul Clasic suntem în perioada de evaluare a ofertelor, în toamnă sperăm să avem constructor. Vorbim despre o investiție de 3,1 milioane euro. Au început lucrările și la clădirea situată pe Bulevardul Revoluției nr. 82, la clădirea situată pe același bulevard, dar la numărul 50, până în 15 mai depunem documentația în vederea obținerii autorizației de construire”.

Mai mult decât atât în cazul imobilelor situate pe străzile Mărășești nr.10 și Ciocârliei nr. 1, până în 11 mai se finalizează evaluarea lucrărilor și discuțiile cu locatarii, iar în aceste condiții lucrările ar putea începe până în 14 mai.  Imobilul situat pe strada Gheorghe Barițiu nr.24 și cel de pe strada Ștefan Cicio Pop nr. 9 vor intra și ele în lucru până în 17 mai.

În ceea ce privește Piața Avram Iancu, edilul Gheorghe Falcă a estimat că lucrările ar putea începe în vara anului viitor. Investiția în valoare de aproximativ 20 milioane de euro presupune amenajarea unei parcări subterane și transformarea zonei într-o piață pietonală.

 „Estimăm că odată cu aceste investiții care însumate depășesc 50 milioane de euro, Aradul va cunoaște o modernizare profundă a zonei centrale. Față de 2004 când 50% din infrastructură nu exista, 35% era degradată și numai 15 procente era bună, în 2022 Aradul va avea o infrastructură nouă în proporție de 80-90%, va avea o imagine publică centrală și periferică corectă, un flux de trafic corect și un transport public modern. Este cea mai mare investiție derulată până acum în zona centrală a Aradului.”, a subliniat primarul Gheorghe Falcă.


Primarul
 
  Mesaj
  Biografie
  Dispoziții
  Comunicate
  Program de audiențe
  Declaraţii de avere / interese
Bibarț Călin
 
Viceprimar
 

  Curriculum vitae
  Structura din subordine
  Declaraţii de avere / interese
Chesa Ilie

  Arhiva Declaraţii de avere si interese primari / viceprimari
 
Aparatul de specialitate
  Regulamentul Primăriei
Organigramă
Institutii subordonate C.L.M. Arad
Societăti comerciale care functionează sub autoritatea C.L.M. Arad
Declaratii de avere / interese
 
Consiliul Local
    Regulamentul C.L.M.
  Componenţă
  Comisii de specialitate
  Declaraţii de avere / interese
  Rapoarte de activitate
  Documente pentru şedinţe
  D.A.S.Arad
  Centrul Municipal de Cultură

Sala de consiliu
 
 

 
Calendar evenimente
 
Septembrie 2022
1
2
3
4
5
6
7
8
9
26

 
Certificări
 
Certificatul de conformitate a sistemului de management al calității
 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved