Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
 
 
 
 
 
Activități Normative
    Ordine de zi şedinţe
  Hotărâri
  Transparenţă Decizională - Proiecte de Hotărâri
  Procese verbale, Stenograme
  Minute şedinţe CLM
  Legislaţie utilă
  Informaţii de interes public
  Strategia de dezvoltare
  Informare prelucrare date cu caracter personal, cookies
 
Activități Curente
    Autorizaţii, Atestate, Informări
  Licitaţii
  Recrutare / Promovare
  Acte necesare
  Formulare
  Agricol
  Guvernanţă corporativă
  Hărţi de Zgomot
  Proiecte europene
 
Direcția Venituri
    Acte necesare
  Formulare
  Anunţuri
  Protocol de colaborare pentru furnizare date persoane

  INFO trafic greu...
 
Utile
    Comunicate, Anunţuri, Ştiri
  Forum (întrebări/răspunsuri)
  Adresează petiţii, sesizări, reclamaţii, întrebări
  Investiţii
  Nomenclatura stradală
  Delimitări secţii vot
  Locuințe ANL
  Reabilitare Faţade
  Reabilitare Termică
  Societăţi agreate - refacere carosabil şi trotuare
  Taxi
  Info investitori
  Viaţa Culturală
  Măsuri preventive în situaţii de urgenţă
  Declaraţii de Căsătorie
  Link-uri utile
  Chestionar de evaluare a serviciului Relaţii cu Publicul
  Finanțări nerambursabile

  POLIŢIA LOCALĂ

Untitled Document
 
Să cunoaștem
  Orașe înfrățite
Galeria Primarilor
Cetățeni de onoare
Afilieri, Parteneriate
 
Meteo
 
Click for Arad, Romania Forecast
 
Caută
 

Căutare avansată
 
Contor Site
 
Numar total vizite : 73947067
 

Transparenţă Decizională
Proiecte de Hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului ARAD
Actualizat: 11-04-2022
Sistem de Căutare
Completaţi una sau mai multe dintre opţiunile:
Cuvinte cheie:

Numai în titluri
Număr act:
An:
Lună:
*se pot introduce şi doar părţi dintr-un cuvânt
Arhiva...

Proiect
adus la cunoştinţă publică în data de 23-07-2008

H O T Ă R Â R E  nr. _______
din __________


Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul - Zilelor Aradului - ediția 2008 - inițiativa Comisiei nr. 4 formată din consilierii locali: Dacian Țolea, Bruno Biringer, Ștefan Tabuia, Bognar Levente, Mariana Cismașiu, Cristian Moisescu și Dorel Popa


Nr. 44206/23.07.2008

Ing. Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad,
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, transmit următorul



A N U N Ț


Începând cu data de miercuri, 23.07.2008, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afișate următoarele documente privind:

Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2008 – inițiativa Comisiei nr. 4, formată din consilierii locali: Dacian Țolea, Bruno Biringer, Ștefan Tabuia, Bognar Levente, Mariana Cismașiu, Cristian Moisescu și Dorel Popa.

Până la data de 05.08.2008, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesați pot depune în scris recomandări, sugestii și opinii privind aceste documente.
Informații suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 23.07.2008, între orele 8,00-17,00, la Biroul de Informare Cetățeni, camera 2.
Cei interesați pot solicita în scris și pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate și pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.


P R I M A R
ing. Gheorghe Falcă




ROMÂNIA AVIZAT
JUDEȚUL ARAD SECRETAR
MUNICIPIUL ARAD Doina Paul
CONSILIUL LOCAL
PROIECT

HOTARÂREA nr…….
din…..august 2008
privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul
„Zilelor Aradului”, ediția 2008


Consiliul Local al Municipiului Arad,
Având în vedere:
-inițiativa Comisiei nr. 4 formată din consilierii locali: Dacian Țolea, Bruno Biringer, Ștefan Tabuia, Bognar Levente, Mariana Cismașiu, Cristian Moisescu și Dorel Popa, exprimată prin expunerea de motive înregistrată cu nr. 43688/21.07.2008
-raportul Biroului de Activități Culturale nr.43689/21.07.2008;
-prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 220/03.08.2006, privind instituirea și acordarea unor titluri și distincții personalităților cu merite deosebite;
-rapoartele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Arad,
În temeiul prevederilor art.36 alin. (8) și ale art.45 din Legea nr. 215/2001, privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, adoptă prezenta

H O T Ă R Â R E:

Art.1. a) Se conferă titlul PRO URBE doamnei Käthe Schwartz și, post-mortem Monicăi Antoci, pentru prodigioasa activitate depusă în domeniul activității de caritate și al protecției sociale a persoanelor cu dizabilități.
b) Se conferă titlul PRO URBE lui Eugen Traian Alexandru Roman post-mortem pentru întreaga viață închinată sportului.
Art.2. Se conferă titlul OMUL ANULUI domnului Ovidiu Ghiniță pentru valoroasa activitate artistică depusă în slujba propășirii culturii și vieții teatrale a municipiului Arad.
Art.3. Se conferă titlul de EXCELENTĂ în semn de recunoaștere și prețuire a activității profesionale, precum și a preocupărilor constante de promovare a imaginii Aradului domnilor: Ujj Janos - literatură de specialitate , Ioan Emil Kett Groza - pictură, Sorin Florin Haiduc – învățământ, Lazăr Loghin - sport- judo, Lucia Liliana Mihalache – sport, Vlad Bogdan Ghiță - olimpiade și concursuri școlare și studențești.
Art.4. Se conferă distincția DIPLOMA DE ONOARE domnilor Andrei Găluț – muzică ușoară, Viorel Nistor – coregrafie, Bianca Urban – sport- baschet și Adolf Ivanovici – sport-box, ca dovadă a aprecierii performanțelor obținute în domeniile lor de activitate.
Art.5. Se conferă distincția DIPLOMA DE AUR familiilor arădene prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚĂ S E C R E T A R


Red/dact. Daniela Andreica/Daniela Andreica
Biroul Activități Culturale si Sportive
Cod PMA-S1-01




Comisia nr. 4 formată din consilierii locali: Dacian Țolea, Bruno Biringer, Ștefan Tabuia, Bognar Levente, Mariana Cismașiu,
Cristian Moisescu și Dorel Popa,
Nr.43688/21.07.2008

Ținând seama de intenția de omagiere a unor personalități cu merite deosebite din municipiul Arad, în cadrul întâlnirii festive a Consiliului Local al Municipiului Arad ce va avea loc cu prilejul „Zilelor Aradului” 2008.
În temeiul prevederilor art.36, alin. (8) și ale art. 45 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală și ale art. 11 și art.13 din Regulamentul pentru conferirea titlului de „Cetățean de onoare” și a altor titluri și distincții personalităților cu merite deosebite aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 220/2006 ne exprimăm inițiativa de promovare a unui proiect de hotărâre cu următorul obiect: conferirea titlului PRO URBE doamnei Kathe Schwartz și Monicăi Antoci- post-mortem , Eugen Traian Alexandru Roman post-mortem, a titlului de EXCELENȚĂ domnilor: Ioan Emil Kett-Groza,, Ujj Janos, Sorin Haiduc, Lazăr Loghin, Lucia Liliana Mihalache și Bogdan Vlad Ghiță, a distincției DIPLOMA DE ONOARE domnilor Andrei Găluț, Viorel Nistor, Bianca Urban și Adolf Ivanovici precum și conferirea distincției DIPLOMA DE AUR familiilor arădene care au împlinit în 2008, 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, în susținerea căruia formulăm următoarea

EXPUNERE DE MOTIVE

I.1. Titlul PRO URBE:Doamna Käthe Schwartz este una din personalitățile cele mai consecvente în relațiile de cooperare și ajutor pe care le-a avut municipiul Arad de-a lungul celor 19 ani de după Revoluția din Decembrie 1989. Din anul 1991 conduce grupul de lucru Rumanienhilfe din cadrul Filialei Malteze din Hrzogenrath, partenerul de nădejde al Serviciului de Ajutor Maltez din Arad, prin care a desfășurat o foarte intensă activitate de ajutorare a spitalelor, a caselor de copii și vârstnici, a centrelor de zi, grădinițelor și școlilor din municipiul Arad. Din Anul 2003, grupul de lucru pe care îl conduce doamna Kathe Schwartz devine o asociație caritativă de sine stătătoare, având în exclusivitate menirea de a sprijini efortul administrației publice locale din Arad de a îmbunătăți serviciile de asistență socială.. Domnia sa militează pentru susținerea relațiile interumane, pentru dezvoltarea unui parteneriat între ONG-uri și administrația publică locală, sprijinind cu promptitudine soluționarea problemelor sociale. A fost în permanență un veritabil ambasador al municipiului Arad cu prilejul tuturor forumurilor organizate în Europa de vest, dând ca și exemplu pozitiv eforturile și realizările administrației locale în domeniul protecției sociale.

I.2. Titlul PRO URBE: Monica Antoci este cunoscută mai ales pentru calitatea de fondator și președinte al Asociației Handicapaților Neuromotor din România, funcție deținută începând din 1990 și până la data decesului său. S-a remarcat printr-o activitate deosebit de prodigioasă în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități. În acest sens a îndeplinit diverse funcții pe plan naționale și internațional: membru al Consiliului Consultativ și Dialog Social pentru Problemele Persoanelor cu Handicap, membru al Consiliului Consultativ al Primului Ministru pentru relația cu ONG-urile, membru al Biroului Director al Consiliului Național al Dizabilității din România, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România; expert în cadrul Grupului „Protecție Socială” a FIMITIC, membru al Biroului Director al Federației Internaționale a Persoanelor cu Handicap Fizic și altele. A desfășurat o foarte intensă activitate în domeniul handicapului, fiind colaborator în cadrul unor grupuri de lucru de experți de evaluare de nivel național și internațional. A participat la stagii de informare și instruire, la peste 60 de conferințe, seminarii, simpozioane naționale și internaționale în cadrul cărora a avut numeroase intervenții. În calitate de președinte al AHNR a prezentat peste 39 de lucrări tematice și a susținut și înaintat moțiuni, referate și declarații. A fost inițiatoarea unor acte normative în domeniul protecției având o contribuție și la elaborarea Constituției României. Pentru contribuția adusă la dezvoltarea societății civile în România i-au fost decernate mai multe diplome și distincții.

I.3. Titlul PRO URBE: Eugen Traian Alexandru Roman , Profesor de educatie fizica si sport a fost din anul 1990 președinte și din anul 2000 director general al CSM ARAD . A susținut o serie de programe:Dezvoltarea patrimoniului CSM ARAD; toate bazele sportive sunt in administrarea CSM Arad pe o perioada de 99 de ani; Dezvoltarea si modernizarea bazelor sportive:Sala de jocuri, Poligonul de tir sportiv, Cantina sportiva, Sala de fitness, Promovarea sportului de mare performanta. A avut o mare contribuție la dezvoltarea sportului de performanță la C.S.M. Arad:Secția tir sportiv - 2000, în calitate de președinte la C.S.M. Arad, contribuție la obținerea medaliei de bronz cu sportivul Raicea Iulian – Tir sportiv – pistol viteză; Secția atletism 2004, în calitatea de director general la C.S. M. Arad, implicarea în obținerea celor două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Atena:Tîrlea Ionela – atletism – 400 m.g.Oprea Marian – atletism – triplusalt; Secția de tenis de masa –2000 – 2006 obținerea mai multor medalii de aur, argint si bronz la campionatele europene de senioare si junioare si la campionatele mondiale de junioare, dintre care se remarca cele obținute de Daniela Dodean
Ordine si medalii: 2004- Ordinul „Meritul sportiv” clasa I


II. Titlul OMUL ANULUI: Domnul Ovidiu Ghiniță a absolvit Liceul de Arte Plastice “ N.Tonitza” București și Institutul de Arte Plastice” N. Grigorescu” București. Debutul actoricesc a avut loc la “Teatrul Podul” de la Casa de Cultură a Studenților. Teatru: distribuit în “ Slugă la doi stapâni”, “Cercul în patru colțuri”, “ Vânătoarea de rațe”, “ Negutățorul din Veneția’, “Woytzek”, “Don Juan”, “Pescărușul “, “Îmblânzirea scorpiei “Cheek to cheek”, “Tillsonburg”, “Stella” . A colaborat la aceste spectacole cu regizorii: Alexa Visarion, Ana Mărgineanu, Jimmi Fay, Ștefan Iordănescu, Laurian Oniga .
Filmografie: a jucat în filme românești și coproducții străine.
Regizori cu care a colaborat: Alexandru Tatos , Șerban Marinescu (“ Cei care plătesc cu viață”-premiul U.C.I.N pentru debut în rol secundar), Nicolae Mărgineanu, Dan Pița, Peter Gothar, Radu Mihăilean ( “Trahior”- premiul pt. Regie a celor doua Americi). Un alt proiect realizat este “ Regii blestemați” partener Gerard Depardieu , regia Jose Daian. În anul 2008 este laureat al Premiilor UNITER pentru rolul „tatăl” din spectacolul „Vis.Toamnă”, în regia lui Radu Afrim.



III.1. Titlul de EXCELENȚĂ: Literatură de specialitate - Domnul Ujj Janos, născut la Arad, în data de 30 ianuarie 1942, absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității București a desfășurat o bogată activitate didactică aproape patru decenii. Pe lângă meseria de dascăl domnul Ujj Janos s-a remarcat și prin calitățile sale de cercetător al istoriei locale dar și prin realizările în domeniul presei. Este autorul unor foarte valoroase volume: „Arad, ghid istoric al orașului”, 2001; „Locuri comemorative și monumente din județul Arad”, 2003; „Reviste literare din Arad”,2004; „Arad, patrimoniul cultural construit” (co-autor), 2007; „Personalități născute și județul Arad”, 2007, „Vestigii arhitecturale ale Aradului”, 2008. A scris numeroase și interesante comunicări științifice care au fost publicate în periodice din țară și străinătate.

III.2. . Titlul de EXCELENȚĂ: Arte vizuale, pictură – Domnul Ioan Emil Kett Groza s-a născut la Arad în data de 3 august 1941. A absolvit cursurile Facultății de Arte Plastice din Timișoara în anul 1966. Este profesor de pictură la Școala de Arte din Arad, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al A.I.A.P. Unesco și al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști. Debutul său avut loc în anul 1968 la Salonul Județean al Filialei UAP Arad. Participă la Toate Saloanele județene din anul 1968 și până în prezent. Are numeroase expoziții personale atât în țară cât și în străinătate: Arad, Deva, Ludwigshafen și Ratingen – Germania, Timișoara dar participă și la expoziții colective sau de grup la Arad, Oradea, București, Bekescsaba și Oroshaza – Ungaria, Torri de Benako – Italia precum și la expoziții de pictură și grafică satirică în Iugoslavia, Japonia, Ungaria, Canada Italia, Germania și Turcia. Despre domnul Ioan Emil Kett Groza criticul de artă Negoiță Lăptoiu afirma: „Arădeanul Ioan Kett Groza, artist plastic, bucurându-se de audiență și receptivitate, pentru reușitele sale din sfera picturii, graficii sau a șarjelor umoristice, și-a confirmat un profil distinct în epocă, susținut de valori cromatice mereu adecvate, proaspete stilizări organice și comprimări ale formei prin intervenții liniare sigure și ferme și, mai ales printr-o consecventă cultivare a impresiei de fantast și pitoresc…”. Cunoscutul artist arădean are lucrări în colecții de stat și particulare din România, Ungaria, Canada, SUA, Germania, Italia, Suedia, Finlanda, Turcia, Cehia și Iugoslavia.


III..3. Titlul de EXCELENȚĂ: Învățământ – Domnul Sorin Florin Haiduc – profesor de matematică, actualmente directorul Liceului „Dimitrie Țichindeal” din Arad. Președinte al Comisiilor județene de organizare a Testelor Naționale, Vicepreședinte al comisie județene de admitere în învățământul liceal și profesional, Președinte al Comisiei județene de Evaluare și Acreditare a Învățământului Particular, domnul profesor Sorin Florin Haiduc a îndeplinit și funcția de inspector școlar pentru Management și dezvoltare instituțională și Programe de cooperare internațională. A fost mereu preocupat de îmbunătățirea și dezvoltarea învățământului preuniversitar arădean, însuși domnia sa participând la numeroase cursuri de formare și de perfecționare postuniversitare, atât în țară cât și la prestigioase instituții de învățământ superior din Anglia și SUA. Prin întreaga sa activitate didactică și managerială Domnul profesor Sorin Florin Haiduc manifestă un interes constant pentru ridicarea valorii și prestigiului școlii arădene, constituind în același timp un prețios model a ceea ce înseamnă dascălul modern.

III.4. Titlul de EXCELENȚĂ: Sport – judo – Domnul Lazăr Loghin , născut la Arad în data de 29.11.1954 este unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat orașul de pe Mureș. Practică judo-ul din anul 1968, este deținătorul a 14 titluri de campion național la judo juniori și seniori, 3 titluri de vicecampion național, 4 titluri de campion balcanic și tot atâtea de campion internațional. În 1975 a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului la judo și este maestru emerit al sportului. Ca și angajat al MIRA domnul Lazăr Loghin este de 5 ori campion național la judo și a câștigat 5 titluri de campion internațional la acest sport. În perioada 2003 – 2007 domnia sa a devenit de mai multe ori campion european și mondial, atât la individual cât și pe echipe. În anul 2008 a participat la Campionatul Mondial World Master la judo, care a avut loc la Bruxelles de unde s-a întors cu locul III la categoria Open, Locul II la categoria 90 de kg, devenind și campion mondial cu echipa României. Administrativ, domnul Lazăr Loghin a îndeplinit și funcția de Secretar General al Federației Române de Judo, în perioada 1998 – 2002.

III.5. Titlul de EXCELENȚĂ: Sport – tir sportiv talere – Doamna Lucia Liliana Mihalache , sportivă de performanță la tir sportiv talere („skeet”) a obținut următoarele rezultate notabile:
- Campioană Europeană Junioară - 1985
- Campioană Balcanică Senioare – 2003, 2004, 1986, 1987, 1989, 1990, 1991
- Campioană Națională Senioare – 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 2004
- 1 record balcanic
- 15 titluri de campioana națională:


III.6. Titlul de EXCELENȚĂ: Olimpiade și concursuri școlare și studențești – Domnul Vlad Bogdan Ghiță s-a născut la Arad în data de 29 februarie 1992 și este elev în clasa a X-a la Colegiul Național. Deși foarte tânăr a obținut rezultate de excepție la concursurile școlare la care a luat parte, după cum urmează: 2004/2005 – Premiul II - Concursul interjudețean de matematică „Traian Lalescu”; 2005/2006 – Mențiune Olimpiada națională de Fizică; 2006/2007 – Medalie de bronz – Olimpiada internațională de științe – Sao Paulo, Brazilia ; Premiul II – Olimpiada națională de Științe; Premiul III – Olimpiada națională de Fizică; 2007/2008 – Medalie de argint – Olimpiada internațională de științe – Taipei, Taiwan; Premiul I – Olimpiada națională de Fizică; Mențiune – Olimpiada națională de Biologie; Domnul Vlad Bogdan Ghiță este dovada incontestabilă a valorii și a recunoașterii de care se bucură învățământul preuniversitar arădean.

IV.1. Distincția DIPLOMA DE ONOARE: Muzică ușoară – Domnul Andrei Găluț – născut la Arad, licențiat în Științe ale comunicării are intense preocupări în domeniul muzicii ușoare, de care se simte atras încă din copilărie. În anul 2008 Domnul Andrei Găluț este declarat câștigător al concursului de muzică ușoară Megastar Prima Tv, făcând astfel cinste școlii de muzică arădene dar și o mare bucurie tuturor melomanilor arădeni.

IV.2. Distincția DIPLOMA DE ONOARE: Coregrafie – Domnul Viorel Nistor – a desfășurat o bogată și îndelungă activitate în domeniul tradițiilor, obiceiurilor și jocului popular, fiind atras de acestea încă din copilărie. Din anul 1972 a activat ca și maestru coregraf la Centrul Județean al Creației populare din Arad, dedicându-și toată activitatea cercetării și valorificării folclorului muzical coregrafic arădean. A participat cu Ansamblul Doina Mureșului, pe care îl conduce din anul 1972 la festivaluri și turnee în Franța, Italia, Germania, Suedia, Danemarca, Iugoslavia, Austria, Cehia, Slovacia de unde s-a întors cu numeroase premii. Este autorul unor prețioase lucrări de cercetare în domeniul coregrafiei populare: „Folclor coregrafic arădean”; „De-aș mai fi o dată june”; „Colinde și jocuri de Crăciun din Țara Zarandului” și altele.

IV.3. Distincția DIPLOMA DE ONOARE: Sport – baschet - Doamna Bianca Dragus-Urban, absolventa a Facultatii de Educatie Fizica si Sport, a început să practice baschetul de la vârsta de 10 ani. Are 127 selectii de selectii la Nationala Romaniei: de Cadete, de Junioare și de Senioare. Performante: - de 10 X Campioana Nationala a Romaniei (1994,1998,1999,2000,2001,2003,2004,2005,2006,2008), de 2 X Vicecampioana Nationala a Romaniei (2002,2007), de 2 X Castigatoare a Cupei Romaniei (2004,2005), de 2 X Participanta la turneul final al Campionatului European (Franta-2001,Turcia-2005), Vicecampioana Mondiala la Jocurile Francofone (Canada-2001);Distinctii: - Maestra a Sportului (2006)

IV.4. Distincția DIPLOMA DE ONOARE: Sport – box - Domnul Adolf Ivanovici s-a născut la data de 08.12.1961, la Arad. A înregistrat performanțe deosebite, după cum urmează :ca sportiv: campion național al Școlilor Sportive și locul III, la C. N. de juniori (1980) ; ca antrenor: trei medaliați la C.N. de seniori 2008 (argint – Cristofor Alexandru, bronz – Irimia Cristian și Gabriel Lefter), cea mai bună performanță din istoria boxului arădean; două medalii la Centura de Aur 2008 (argint – Cristofor Alexandru și bronz – Cristian Irimia), rezultat fără precedent pentru sportul cu mănuși din Arad; 18 medalii naționale în competițiile oficiale în 2008, cifră record pentru boxul arădean ; ca președinte: organizarea a două finale de Campionat Național (2004 – tineret și 2007 – juniori); organizarea unei gale de box profesionist în 2006 și a numeroase alte gale naționale și internaționale.


Dacian Țolea,

Bruno Biringer,

Ștefan Tabuia,

Bognar Levente,

Mariana Cismașiu,

Cristian Moisescu

Dorel Popa,



























PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ARAD
Biroul Activități culturale și sportive
Nr. 43689/21.07.2008

RAPORT
al serviciului de specialitate

Referitor la: acordarea TITLULUI PRO URBE, TITLULUI OMUL ANULUI, TITLULUI DE EXCELENȚĂ , a DIPLOMEI DE ONOARE și a DIPLOMEI DE AUR

Obiect: propunerea de acordare a unor titluri și distincții cu prilejul „ZILELOR ARADULUI” , ediția 2008

Având în vedere:
- inițiativa Comisiei nr. 4 formată din consilierii locali: Dacian Țolea, Bruno Biringer, Ștefan Tabuia, Bognar Levente, Cristian Moisescu și Dorel Popa exprimată prin expunerea de motive cu numărul 43688/21.07.2008 / 25.07.2006 ;
- remarcabilele succese obținute de către diverse personalități arădene, identificarea lor cu idealurile comune ale orașului în decursul atâtor ani în care și-au demonstrat competența profesională și rectitudinea morală, după cum urmează:
Doamna Käthe Schwartz este una din personalitățile cele mai consecvente în relațiile de cooperare și ajutor pe care le-a avut municipiul Arad de-a lungul celor 19 ani de după Revoluția din Decembrie 1989. Din anul 1991 conduce grupul de lucru Rumanienhilfe din cadrul Filialei Malteze din Hrzogenrath, partenerul de nădejde al Serviciului de Ajutor Maltez din Arad, prin care a desfășurat o foarte intensă activitate de ajutorare a spitalelor, a caselor de copii și vârstnici, a centrelor de zi, grădinițelor și școlilor din municipiul Arad. Din Anul 2003, grupul de lucru pe care îl conduce doamna Kathe Schwartz devine o asociație caritativă de sine stătătoare, având în exclusivitate menirea de a sprijini efortul administrației publice locale din Arad de a îmbunătăți serviciile de asistență socială.. Domnia sa militează pentru susținerea relațiile interumane, pentru dezvoltarea unui parteneriat între ONG-uri și administrația publică locală, sprijinind cu promptitudine soluționarea problemelor sociale. A fost în permanență un veritabil ambasador al municipiului Arad cu prilejul tuturor forumurilor organizate în Europa de vest, dând ca și exemplu pozitiv eforturile și realizările administrației locale în domeniul protecției sociale.
Monica Antoci este cunoscută mai ales pentru calitatea de fondator și președinte al Asociației Handicapaților Neuromotor din România, funcție deținută începând din 1990 și până la data decesului său. S-a remarcat printr-o activitate deosebit de prodigioasă în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități. În acest sens a îndeplinit diverse funcții pe plan naționale și internațional: membru al Consiliului Consultativ și Dialog Social pentru Problemele Persoanelor cu Handicap, membru al Consiliului Consultativ al Primului Ministru pentru relația cu ONG-urile, membru al Biroului Director al Consiliului Național al Dizabilității din România, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România; expert în cadrul Grupului „Protecție Socială” a FIMITIC, membru al Biroului Director al Federației Internaționale a Persoanelor cu Handicap Fizic și altele. A desfășurat o foarte intensă activitate în domeniul handicapului, fiind colaborator în cadrul unor grupuri de lucru de experți de evaluare de nivel național și internațional. A participat la stagii de informare și instruire, la peste 60 de conferințe, seminarii, simpozioane naționale și internaționale în cadrul cărora a avut numeroase intervenții. În calitate de președinte al AHNR a prezentat peste 39 de lucrări tematice și a susținut și înaintat moțiuni, referate și declarații. A fost inițiatoarea unor acte normative în domeniul protecției având o contribuție și la elaborarea Constituției României. Pentru contribuția adusă la dezvoltarea societății civile în România i-au fost decernate mai multe diplome și distincții.

Eugen Traian Alexandru Roman , Profesor de educatie fizica si sport a fost din anul 1990 președinte și din anul 2000 director general al CSM ARAD . A susținut o serie de programe:Dezvoltarea patrimoniului CSM ARAD; toate bazele sportive sunt in administrarea CSM Arad pe o perioada de 99 de ani; Dezvoltarea si modernizarea bazelor sportive:Sala de jocuri, Poligonul de tir sportiv, Cantina sportiva, Sala de fitness, Promovarea sportului de mare performanta. A avut o mare contribuție la dezvoltarea sportului de performanță la C.S.M. Arad:Secția tir sportiv - 2000, în calitate de președinte la C.S.M. Arad, contribuție la obținerea medaliei de bronz cu sportivul Raicea Iulian – Tir sportiv – pistol viteză; Secția atletism 2004, în calitatea de director general la C.S. M. Arad, implicarea în obținerea celor două medalii de argint la Jocurile Olimpice de la Atena:Tîrlea Ionela – atletism – 400 m.g.Oprea Marian – atletism – triplusalt; Secția de tenis de masa –2000 – 2006 obținerea mai multor medalii de aur, argint si bronz la campionatele europene de senioare si junioare si la campionatele mondiale de junioare, dintre care se remarca cele obținute de Daniela Dodean
Ordine si medalii: 2004- Ordinul „Meritul sportiv” clasa I


Domnul Ovidiu Ghiniță a absolvit Liceul de Arte Plastice “ N.Tonitza” București și Institutul de Arte Plastice” N. Grigorescu” București. Debutul actoricesc a avut loc la “Teatrul Podul” de la Casa de Cultură a Studenților. Teatru: distribuit în “ Slugă la doi stapâni”, “Cercul în patru colțuri”, “ Vânătoarea de rațe”, “ Negutățorul din Veneția’, “Woytzek”, “Don Juan”, “Pescărușul “, “Îmblânzirea scorpiei “Cheek to cheek”, “Tillsonburg”, “Stella” . A colaborat la aceste spectacole cu regizorii: Alexa Visarion, Ana Mărgineanu, Jimmi Fay, Ștefan Iordănescu, Laurian Oniga .
Filmografie: a jucat în filme românești și coproducții străine.
Regizori cu care a colaborat: Alexandru Tatos , Șerban Marinescu (“ Cei care plătesc cu viață”-premiul U.C.I.N pentru debut în rol secundar), Nicolae Mărgineanu, Dan Pița, Peter Gothar, Radu Mihăilean ( “Trahior”- premiul pt. Regie a celor doua Americi). Un alt proiect realizat este “ Regii blestemați” partener Gerard Depardieu , regia Jose Daian. În anul 2008 este laureat al Premiilor UNITER pentru rolul „tatăl” din spectacolul „Vis.Toamnă”, în regia lui Radu Afrim.



Literatură de specialitate - Domnul Ujj Janos, născut la Arad, în data de 30 ianuarie 1942, absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității București a desfășurat o bogată activitate didactică aproape patru decenii. Pe lângă meseria de dascăl domnul Ujj Janos s-a remarcat și prin calitățile sale de cercetător al istoriei locale dar și prin realizările în domeniul presei. Este autorul unor foarte valoroase volume: „Arad, ghid istoric al orașului”, 2001; „Locuri comemorative și monumente din județul Arad”, 2003; „Reviste literare din Arad”,2004; „Arad, patrimoniul cultural construit” (co-autor), 2007; „Personalități născute și județul Arad”, 2007, „Vestigii arhitecturale ale Aradului”, 2008. A scris numeroase și interesante comunicări științifice care au fost publicate în periodice din țară și străinătate.

Arte vizuale, pictură – Domnul Ioan Emil Kett Groza s-a născut la Arad în data de 3 august 1941. A absolvit cursurile Facultății de Arte Plastice din Timișoara în anul 1966. Este profesor de pictură la Școala de Arte din Arad, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al A.I.A.P. Unesco și al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști. Debutul său avut loc în anul 1968 la Salonul Județean al Filialei UAP Arad. Participă la Toate Saloanele județene din anul 1968 și până în prezent. Are numeroase expoziții personale atât în țară cât și în străinătate: Arad, Deva, Ludwigshafen și Ratingen – Germania, Timișoara dar participă și la expoziții colective sau de grup la Arad, Oradea, București, Bekescsaba și Oroshaza – Ungaria, Torri de Benako – Italia precum și la expoziții de pictură și grafică satirică în Iugoslavia, Japonia, Ungaria, Canada Italia, Germania și Turcia. Despre domnul Ioan Emil Kett Groza criticul de artă Negoiță Lăptoiu afirma: „Arădeanul Ioan Kett Groza, artist plastic, bucurându-se de audiență și receptivitate, pentru reușitele sale din sfera picturii, graficii sau a șarjelor umoristice, și-a confirmat un profil distinct în epocă, susținut de valori cromatice mereu adecvate, proaspete stilizări organice și comprimări ale formei prin intervenții liniare sigure și ferme și, mai ales printr-o consecventă cultivare a impresiei de fantast și pitoresc…”. Cunoscutul artist arădean are lucrări în colecții de stat și particulare din România, Ungaria, Canada, SUA, Germania, Italia, Suedia, Finlanda, Turcia, Cehia și Iugoslavia.


Învățământ – Domnul Sorin Florin Haiduc – profesor de matematică, actualmente directorul Liceului „Dimitrie Țichindeal” din Arad. Președinte al Comisiilor județene de organizare a Testelor Naționale, Vicepreședinte al comisie județene de admitere în învățământul liceal și profesional, Președinte al Comisiei județene de Evaluare și Acreditare a Învățământului Particular, domnul profesor Sorin Florin Haiduc a îndeplinit și funcția de inspector școlar pentru Management și dezvoltare instituțională și Programe de cooperare internațională. A fost mereu preocupat de îmbunătățirea și dezvoltarea învățământului preuniversitar arădean, însuși domnia sa participând la numeroase cursuri de formare și de perfecționare postuniversitare, atât în țară cât și la prestigioase instituții de învățământ superior din Anglia și SUA. Prin întreaga sa activitate didactică și managerială Domnul profesor Sorin Florin Haiduc manifestă un interes constant pentru ridicarea valorii și prestigiului școlii arădene, constituind în același timp un prețios model a ceea ce înseamnă dascălul modern.

Sport – judo – Domnul Lazăr Loghin , născut la Arad în data de 29.11.1954 este unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat orașul de pe Mureș. Practică judo-ul din anul 1968, este deținătorul a 14 titluri de campion național la judo juniori și seniori, 3 titluri de vicecampion național, 4 titluri de campion balcanic și tot atâtea de campion internațional. În 1975 a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului la judo și este maestru emerit al sportului. Ca și angajat al MIRA domnul Lazăr Loghin este de 5 ori campion național la judo și a câștigat 5 titluri de campion internațional la acest sport. În perioada 2003 – 2007 domnia sa a devenit de mai multe ori campion european și mondial, atât la individual cât și pe echipe. În anul 2008 a participat la Campionatul Mondial World Master la judo, care a avut loc la Bruxelles de unde s-a întors cu locul III la categoria Open, Locul II la categoria 90 de kg, devenind și campion mondial cu echipa României. Administrativ, domnul Lazăr Loghin a îndeplinit și funcția de Secretar General al Federației Române de Judo, în perioada 1998 – 2002.

Sport – tir sportiv talere – Doamna Lucia Liliana Mihalache , sportivă de performanță la tir sportiv talere („skeet”) a obținut următoarele rezultate notabile:
- Campioană Europeană Junioară - 1985
- Campioană Balcanică Senioare – 2003, 2004, 1986, 1987, 1989, 1990, 1991
- Campioană Națională Senioare – 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 2004
- 1 record balcanic
- 15 titluri de campioana națională:

Olimpiade și concursuri școlare și studențești – Domnul Vlad Bogdan Ghiță s-a născut la Arad în data de 29 februarie 1992 și este elev în clasa a X-a la Colegiul Național. Deși foarte tânăr a obținut rezultate de excepție la concursurile școlare la care a luat parte, după cum urmează: 2004/2005 – Premiul II - Concursul interjudețean de matematică „Traian Lalescu”; 2005/2006 – Mențiune Olimpiada națională de Fizică; 2006/2007 – Medalie de bronz – Olimpiada internațională de științe – Sao Paulo, Brazilia ; Premiul II – Olimpiada națională de Științe; Premiul III – Olimpiada națională de Fizică; 2007/2008 – Medalie de argint – Olimpiada internațională de științe – Taipei, Taiwan; Premiul I – Olimpiada națională de Fizică; Mențiune – Olimpiada națională de Biologie; Domnul Vlad Bogdan Ghiță este dovada incontestabilă a valorii și a recunoașterii de care se bucură învățământul preuniversitar arădean.

Muzică ușoară – Domnul Andrei Găluț – născut la Arad, licențiat în Științe ale comunicării are intense preocupări în domeniul muzicii ușoare, de care se simte atras încă din copilărie. În anul 2008 Domnul Andrei Găluț este declarat câștigător al concursului de muzică ușoară Megastar Prima Tv, făcând astfel cinste școlii de muzică arădene dar și o mare bucurie tuturor melomanilor arădeni.

Coregrafie – Domnul Viorel Nistor – a desfășurat o bogată și îndelungă activitate în domeniul tradițiilor, obiceiurilor și jocului popular, fiind atras de acestea încă din copilărie. Din anul 1972 a activat ca și maestru coregraf la Centrul Județean al Creației populare din Arad, dedicându-și toată activitatea cercetării și valorificării folclorului muzical coregrafic arădean. A participat cu Ansamblul Doina Mureșului, pe care îl conduce din anul 1972 la festivaluri și turnee în Franța, Italia, Germania, Suedia, Danemarca, Iugoslavia, Austria, Cehia, Slovacia de unde s-a întors cu numeroase premii. Este autorul unor prețioase lucrări de cercetare în domeniul coregrafiei populare: „Folclor coregrafic arădean”; „De-aș mai fi o dată june”; „Colinde și jocuri de Crăciun din Țara Zarandului” și altele.

Sport – baschet - Doamna Bianca Dragus-Urban, absolventa a Facultatii de Educatie Fizica si Sport, a început să practice baschetul de la vârsta de 10 ani. Are 127 selectii de selectii la Nationala Romaniei: de Cadete, de Junioare și de Senioare. Performante: - de 10 X Campioana Nationala a Romaniei (1994,1998,1999,2000,2001,2003,2004,2005,2006,2008), de 2 X Vicecampioana Nationala a Romaniei (2002,2007), de 2 X Castigatoare a Cupei Romaniei (2004,2005), de 2 X Participanta la turneul final al Campionatului European (Franta-2001,Turcia-2005), Vicecampioana Mondiala la Jocurile Francofone (Canada-2001);Distinctii: - Maestra a Sportului (2006)

Sport – box - Domnul Adolf Ivanovici s-a născut la data de 08.12.1961, la Arad. A înregistrat performanțe deosebite, după cum urmează :ca sportiv: campion național al Școlilor Sportive și locul III, la C. N. de juniori (1980) ; ca antrenor: trei medaliați la C.N. de seniori 2008 (argint – Cristofor Alexandru, bronz – Irimia Cristian și Gabriel Lefter), cea mai bună performanță din istoria boxului arădean; două medalii la Centura de Aur 2008 (argint – Cristofor Alexandru și bronz – Cristian Irimia), rezultat fără precedent pentru sportul cu mănuși din Arad; 18 medalii naționale în competițiile oficiale în 2008, cifră record pentru boxul arădean ; ca președinte: organizarea a două finale de Campionat Național (2004 – tineret și 2007 – juniori); organizarea unei gale de box profesionist în 2006 și a numeroase alte gale naționale și internaționale.



Considerăm oportună adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Arad prin care să se confere:
- titlul PRO URBE doamnei Käthe Schwartz și, post-mortem Monicăi Antoci, pentru prodigioasa activitate depusă în domeniul activității de caritate și al protecției sociale a persoanelor cu dizabilități, lui Eugen Traian Alexandru Roman post-mortem pentru întreaga viață închinată sportului;
- titlul OMUL ANULUI domnului Ovidiu Ghiniță pentru valoroasa activitate artistică depusă în slujba propășirii culturii și vieții teatrale a municipiului Arad.
- titlul de EXCELENTĂ în semn de recunoaștere și prețuire a activității profesionale, precum și a preocupărilor constante de promovare a imaginii Aradului domnilor: Ujj Janos - literatură de specialitate , Ioan Emil Kett Groza - pictură, Sorin Florin Haiduc – învățământ, Lazăr Loghin - sport- judo, Lucia Liliana Mihalache – sport, Vlad Bogdan Ghiță - olimpiade și concursuri școlare și studențești.
- distincția DIPLOMA DE ONOARE domnilor Andrei Găluț – muzică ușoară, Viorel Nistor – coregrafie, Bianca Urban – sport- baschet și Adolf Ivanovici – sport-box, ca dovadă a aprecierii performanțelor obținute în domeniile lor de activitate.
- distincția DIPLOMA DE AUR familiilor arădene prevăzute în anexa, pentru împlinirea a 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.




VICEPRIMAR ȘEF BIROU
Bognar Levente Daniela Andreica




[ Înapoi ]

Primarul
 
  Mesaj
  Biografie
  Dispoziții
  Comunicate
  Program de audiențe
  Declaraţii de avere / interese
Bibarț Călin
 
Viceprimar
 

  Curriculum vitae
  Structura din subordine
  Declaraţii de avere / interese
Chesa Ilie

  Arhiva Declaraţii de avere si interese primari / viceprimari
 
Aparatul de specialitate
  Regulamentul Primăriei
Organigramă
Institutii subordonate C.L.M. Arad
Societăti comerciale care functionează sub autoritatea C.L.M. Arad
Declaratii de avere / interese
 
Consiliul Local
    Regulamentul C.L.M.
  Componenţă
  Comisii de specialitate
  Declaraţii de avere / interese
  Rapoarte de activitate
  Documente pentru şedinţe
  D.A.S.Arad
  Centrul Municipal de Cultură

Sala de consiliu
 
 

 
Calendar evenimente
 
Aprilie 2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
20




 
Certificări
 
Certificatul de conformitate a sistemului de management al calității
 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved