Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
 
 
 
 
 
Evenimente
Data eveniment : 12.08.2021 ... 14.08.2021
Conferințele Dilema veche revin la Arad între 12-14 august

Demarate în 2019 la Arad prin colaborarea echipei Festivalului de Științe Umaniste cu redacția celei mai prestigioase reviste de cultură din România, Conferințele Dilema veche revin între 12 și 14 august în orașul nostru.

După ce ediția arădeană din 2020 a fost anulată de condițiile pandemice, Conferințele Dilema veche, concepute de la bun început ca proiect itinerant, s-au desfășurat în alte două orașe, Cluj-Napoca (octombrie 2020) și Timișoara (iunie 2021). A fost păstrat formatul de maraton cultural întins pe mai multe zile, cu aceiași invitați de prestigiu și cu aceiași organizatori: arădenii de la Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și revista Dilema veche.

Cred că e important pentru proiectul nostru, ca și pentru oraș, să continuăm să avem o ediție arădeană a Conferințelor. Colaborarea noastră cu instituțiile locale a fost mereu excelentă, dovadă fiind chiar faptul că acest concept de eveniment, unic pe piața culturală din România, s-a născut aici, la Arad, și datorită acestei bune colaborări. Anul acesta am ajuns deja cu Conferințele la Timișoara, suntem acum la Arad și vom continua în toamnă la Cluj-Napoca, avem discuții pentru ediții la Oradea și la Iași, însă acasă, asta apropo și de tema ediției, ne simțim mult mai bine decât în deplasare. (Cătălin Lazurca, director executiv Conferințele Dilema veche)

La Arad, invitații confirmați ai organizatorilor sunt: scriitorii Ioan T. Morar și Adriana Babeți, rectorul UBB, profesorul Daniel David, Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor, fostul director al Operei vieneze, Ioan Holender, și pianiștii Andrei Vieru și Ana Silvestru. Cu toții sunt invitați să conferențieze și să dialogheze în jurul temei ediției arădene: Aproapele de departe. Diasporă, migrație, exil. Moderatorul Conferințelor va fi, ca de obicei, redactorul-șef al revistei Dilema veche, Sever Voinescu.

Programul pe zile și ore de la Arad este foarte aproape de a fi finalizat, urmând să fie comunicat de organizatori în curând. Ca de obicei, intrarea va fi liberă la toate evenimentele, neplătindu-se bilet, accesul făcându-se în limita locurilor disponibile și cu respectarea condițiilor sanitare în vigoare la data desfășurării.


Data eveniment : 24.07.2021
Lăsați-vă cuceriți de notele muzicale!

Cvintetul de coarde al Filarmonicii Arad vă dă întâlnire sâmbătă, 24 iulie 2021, cu începere de la ora 20:00 în Parcul Mihai Eminescu, “La Băncuțe”. Se anunță o nouă seară încântătoare pe acordurile muzicale ale celebrilor Johan Sebastian Bach, Joseph Mouret, Carlos Gardel, Scott Joplin, Antonio Vivaldi, Antonin Dvorak, Antoine Charpentier, Luigi Boccherini, Arcangelo Corelli, Lloyd Weber, Victor Monti, Wolfgang Amadeus Mozart.

Vă reamintim faptul că seria întâlnirilor muzicale și teatrale din parcul Mihai Eminescu, de “La Băncuțe” este o inițiativă a Primăriei Municipiului Arad care cu sprijinul Filarmonicii arădene și a Colegiului de Arte “Sabin Drăgoi” încearcă să recreeze farmecul vremurilor de odinioară din parcul de pe malul Mureșului.
Accesul la eveniment este gratuit, însă vă rugăm să păstrați distanțarea fizică.
Ne vedem sămbătă, “La Băncuțe” pentru încă o seară încărcată de emoție și relaxare!

Data eveniment : 23.07.2021 ... 24.07.2021
Două filme pentru copii și un spectacol de teatru de păpuși, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Grădina de vară de la cinematograful din Grădiște va găzdui două proiecții de filme pentru copii și un spectacol de teatru de păpuși.

Cei mici și cei mari sunt așteptați la proiecțiile filmului „Dumbo“, vineri, 23 iulie 2021, de la ora 21:30 și „Neînfricata“, sâmbătă, 24 iulie 2021, tot de la ora 21:30. Ambele filme sunt dublate în limba română.

Sâmbătă, de la ora 18:00 este programat un spectacol de teatru de păpuși, „Alladin și lampa fermecată“, care va fi precedat de o repriză de jocuri muzicale interactive.

Intrarea la proiecțiile de filme în aer liber și la spectacolul de teatru de păpuși este liberă, însă accesul se face pe bază de rezervare la numărul de telefon/WhatsApp 0740.946.821.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, evenimentele vor fi reprogramate.
Evenimentele din grădina de vară de la cinematograful din Grădiște sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

La proiecțiile de filme și la spectacolele de teatru de păpuși pot participa persoanele vaccinate anti-COVID, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele cu test RT-PCR negativ (valabil max. 72 ore), cu test antigen rapid (valabil max. 24 ore), persoanele care se află între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2.
Participarea la spectacole se va face cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (dezinfectare, termometrizare, mască de protecție obligatorie), în limita locurilor disponibile.

Data eveniment : 23.07.2021 ... 24.07.2021
Raul Nica urcă pe scena de “La Băncuțe”

Vești bune pentru iubitorii muzicii folk. Nici nu s-au stins bine ecourile Festivalului Folk Maris, că în această seară în Parcul Mihai Eminescu se va asculta... muzică folk! Pe scena de “La Băncuțe” va urca tânărul interpret Raul Nica. El a pregătit pentru întâlnirea de azi atât refrene cunoscute ale genului, dar și câteva compoziții proprii.

Așadar, începem weekendul cu muzică folk și-l continuăm mâine seară cu cvintetul de coarde al Filarmonicii Arad care va interpreta partituri semnate de Johan Sebastian Bach, Joseph Mouret, Carlos Gardel, Scott Joplin, Antonio Vivaldi, Antonin Dvorak, Antoine Charpentier, Luigi Boccherini, Arcangelo Corelli, Lloyd Weber, Victor Monti, Wolfgang Amadeus Mozart.

Ambele evenimente încep la ora 20.00.
Accesul publicului la evenimentele marca “La Băncuțe” este gratuit, însă vă rugăm să păstrați distanțarea fizică.

Data eveniment : 16.07.2021 ... 17.07.2021
Festivaul „Folk Maris“, ediția 2021, la Port Arthur

Festivalul „Folk Maris“ va fi organizat în al doilea sfârșit de săptămână din luna iulie, în zona Port Arthur, cu scopul de a promova muzica folk românească dar și o zonă turistică atractivă din oraș.
Evenimentul se dorește a fi un maraton de muzică bună, iar gazdele, comercianții de la Port Arthur vor găti, în fiecare seară, delicatese românești fie la grătar fie la ceaun.
Astfel, în 16-17 iulie, sunt programate două concerte cu soliști renumiți ai muzicii de gen, atât din Arad cât și din țară.
Concertele vor începe în fiecare seară la ora 19.00.
Muzica folk este una de suflet pentru români, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul și linia melodică.
Publicul de toate vârstele se regăsește cu ușurință în muzica folk și participă cu totul la spectacol, ceea ce transformă concertele în stări adevărate.
Port Arthur este o zonă situată pe Malul Mureșului, în care peisajele naturale se îmbină cu ofertele culinare și de relaxare, care, în ultimii ani a fost căutată în special de arădenii care și-au dorit să petreacă timpul liber într-o oază de liniște dar și de turiștii atrași de natură.
Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.
Intrarea va fi liberă, iar spectatorii sunt rugați să respecte măsurile legale pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2

PROGRAM:

Vineri, 16 iulie 2021, ora 19.00
Fără zahăr
Călin Pop&Raul Silaghi
Dana Florian
Nova Band
Monica Mihaela Cojocaru
Raul Nica

Sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 19.00
Nightlosers
Maria Răducanu
Marius Bațu
Raul Cârstea
Daniel Julean&Nicoleta Brola
Oliver Goilean

Data eveniment : 16.07.2021 ... 17.07.2021
Se reiau proiecțiile de filme pentru copii, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Proiecțiile de filme pentru copii vor fi reluate, în acest sfârșit de săptămână, în grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște, după o pauză de aproximativ un an, cauzată de pandemia de infecții cu virusul SARS-CoV2.

Astfel, cei mici și cei mari sunt așteptați la proiecțiile filmelor „Regele Leu“, vineri, 16 iulie 2021, și „Pinocchio“, sâmbătă, 17 iulie 2021.
Ambele filme vor începe la ora 21.45 și vor fi precedate de câte o repriză de jocuri muzicale interactive, care va începe la ora 21.30.

Proiecțiile de filme în aer liber pentru copii sunt gratuite, însă accesul se face pe bază de rezervare la numărul de telefon/WhatsApp 0740.946.821.
Participarea în grădina de vară va fi posibilă cu respectarea măsurilor de protecție și control a infecțiilor, propuse a se aplica pe toată perioada stării de alertă, conform anexei la HNCSU nr 44/7 iulie 2021.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate.

Proiecțiile de filme în aer liber în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.


Data eveniment : 03.07.2021
Turneul național „O harpă de poveste – open air“, la Arad

Proiectul „O harpă de poveste“ aduce pe scenă povestea unui instrument original, construit în 1827, păstrat într-o stare excepțională, instrument care aparține unei familii cu adânci rădăcini muzicale din România, familiei Iușceanu-Corjos.
În 3 iulie 2021, în Parcul „Mihai Eminescu“ din municipiul Arad, de la ora 20:30, va avea loc recitalul „O harpă de poveste – open air“, avându-i ca protagoniști pe Adriana Cîlțea – harpă, Petru Pane – clarinet, Oxana Corjos – pian.
Programul va cuprinde lucrări diverse dedicate sau adaptate pentru această formulă, de la Codex Caioni – Dansuri din Transilvania și J.S. Bach, până la Dan Dediu, Isaac Albeniz, Darius Milhaud și Bela Bartok.
Ajuns în România în urmă cu mult timp, instrumentul păstrează inscripția primelor harpe construite de manufactura fraților Erard din Londra, furnizori la acel moment ai casei regale franceze și ai casei imperiale ruse.
Prin proiectul „O harpă de poveste“, organizatorii își propun să readucă parfumul muzical al secolului al XVIII-lea sau al epocii de început de secol al XIX-lea, atunci când a fost construit instrumentul, cu o antologie de lucrări pentru harpă solistă, în dialog cu clarinetul sau împletindu-și particulele sonore cu delicatețea corzilor orizontale ale pianului, repertoriul ajungând până în secolul al XX-lea.
Elementul care leagă neobișnuitul trio clarinet, harpă și pian este reprezentat de readucerea la viață a acestei bijuterii, harpa cu dublă acțiune Erard, un instrument care simbolizează rădăcinile și conservarea tradiției muzicale românești în cel mai frumos și optimist mod.

Organizator: Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad
Producător: Pro Contemporania

Detalii: www.harpadepoveste.ro,   Vizualizează comunicatul aici


Data eveniment : 26.06.2021
Proiecții la cinema Arta - Senatorul melcilor

Seara de sâmbătă, 26 iunie, ora 21:45, este dedicată peliculei Senatorul melcilor, în regia lui Mircea Daneliuc, ocazie cu care lansăm proiectul Cinemateca estivală.

Acesta își propune să ofere în perioada iunie-septembrie 2021 prilejul de a viziona o serie de creații din patrimoniul cinematografic românesc deopotrivă pentru copii și publicul matur.

Spectatorii au posibilitatea să se bucure de aceste proiecții în ambianța plăcută a serilor de vară petrecute în grădina cinematografului Arta.


Data eveniment : 25.06.2021
Proiecții la cinema Arta - Încă un rând
Filmul danez Încă un rând, regizat de Thomas Vinterberg, câștigător anul acesta al premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional, se vede pe marele ecran de la Arta vineri, 25 iunie, ora 21:45.
Data eveniment : 19.06.2021
Drama australiană BABYTEETH

Sâmbătă, 19 iunie, ora 21:45, vă propunem drama australiană BABYTEETH.

Filmul o aduce pe ecranul de la Cinema Arta pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO - Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. Babyteeth: Prima iubire este filmul câștigător al Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF în anul 2020.

Accesul la proiecții se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Proiecțiile de la cinema Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Arad.


Data eveniment : 18.06.2021
Alex Ștefănescu va prezenta spectacolul „9 piese remixate“, la Arad

Show-ul „9 piese remixate”, o producție Unteatru – un musical în care actorul Alex Ștefănescu readuce în zilele noastre subiectele unora dintre cele mai cunoscute piese de teatru din lume, va putea fi văzut, la Arad.

Spectatorii sunt invitați, vineri, 18 iunie 2021, în Parcul „Mihai Eminescu“, de la ora 19.00, să audă și să vadă nouă piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate, pe care Alex Ștefănescu le va intepreta la chitară.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, pentru limitarea răspândirii COVID-19.
În cazul în care vremea va fi nefavorabilă spectacolul se va desfășura în sala de concerte a Palatului Cultural. - vizualizează aici anunțul

Detalii despre spectacol:
„9 piese remixate”
Teatro - concert cu Alex Ștefănescu
Concept și scenariu: Alex Ștefănescu
Durata: 1 h 10 min
Prezintă: Zoltan Lovas


Data eveniment : 18.06.2021
Documentarul PĂR, realizat de regizorul Florin Iepan împreună cu editorul de imagine Călin Meda

Documentarul PĂR, realizat de regizorul Florin Iepan împreună cu editorul de imagine Călin Meda, va fi prezentat la cinema Arta-grădina de vară, vineri seara, de la ora 21:45.

După proiecție vă invităm la un dialog cu regizorul Florin Iepan. Filmul explorează un spațiu al memoriei intime, parte a unei culturi alternative care s-a dezvoltat în timpul comunismului din România. Realizatorii filmului folosesc multe imagini de arhivă, multe provenite din arhive private sau de la cine cluburile din Arad sau Timișoara.

„Documentarul tratează un fenomen mai puțin cunoscut, rezistența prin părul lung față de regimul național comunist al lui Nicolae Ceaușescu. S-a vorbit de rezistența din munți, de rezistența prin cultură, a existat și o dizidență politică, mai modestă, însă a fost o rezistență destul de amplă, rezistența prin păr, haine, muzică și atitudinea individuală în raport cu un regim care încerca să ne înregimenteze”, spune Florin Iepan.


Data eveniment : 11.06.2021 ... 12.06.2021
Grădina de vară a cinematografului Arta vă găzdui două proiecții speciale

Grădina de vară a cinematografului Arta vă găzdui două proiecții speciale la finalul acestei săptămâni, vineri, 11 iunie, de la ora 21:45 și sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 21:45:

Cinematograful Arta - facebook

Accesul la proiecții se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Proiecțiile de la cinema Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Arad.

Data eveniment : 23.09.2020
Evenimentele organizate de CMCA ce vor avea loc în perioada următoare:
Accesațí link-ul www.cmcarad.ro
Data eveniment : 22.02.2020
Eveniment cultural dedicat arhitectului Ludovic Szántay

Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Filarmonica Arad și Complexul Muzeal Arad organizează sâmbătă, 22 Februarie 2020, la Palatul Cultural un amplu eveniment cu ocazia dezvelirii statuii arhitectului Ludovic Szántay și a încheierii amplelor lucrări realizate de municipalitatea arădeană cu scopul punerii în valoare a impresionantei clădiri.

Pe 20 Februarie 1872, se năștea la Arad cel care trei decenii mai târziu avea să proiecteze zeci de clădiri din oraș printre care și Palatul Cultural a cărui construcție a fost finalizată în 1913.

În semn de cinstire și omagiere a marelui arhitect al Aradului, dar și din dorința de a crește atractivitatea clădirii care găzduiește Filarmonica și Complexul Muzeal, Primăria Arad a finanțat realizarea unei statui în mărime naturală a arhitectului Ludovic Szántay. Aceasta va fi dezvelită sâmbăta aceasta la ora 18.00, la intrarea principală a Palatului Cultural.

La ora 18.30 este programat vernisajul expoziției dedicate aceleași personalități, iar seara se încheie cu un concert festiv, vocal simfonic cu orgă, organizat de Filarmonica arădeană.
Total rezultate: 901 Pagina: 1 <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 >>>
Calendar evenimente
 
Aprilie 2024

1
2
3
4
5
6
7
8
9
21
 
Primarul
 
  Mesaj
  Biografie
  Dispoziții
  Comunicate
  Program de audiențe
  Declaraţii de avere / interese
Bibarț Călin
 
Viceprimar
 

  Curriculum vitae
  Structura din subordine
  Declaraţii de avere / interese
Chesa Ilie

  Arhiva Declaraţii de avere si interese primari / viceprimari
 
Aparatul de specialitate
  Regulamentul Primăriei
Organigramă
Institutii subordonate C.L.M. Arad
Societăti comerciale care functionează sub autoritatea C.L.M. Arad
Declaratii de avere / interese
 
 

 
Meteo
 
Click for Arad, Romania Forecast
 
Certificări
 
Certificatul de conformitate a sistemului de management al calității
 


Primaria Arad: cod 310130, Arad, Blvd. Revolutiei, nr. 75 Tel: +40 257 281850, Fax +40 257 284744
© 2009, ALIAS Com & Primăria Arad, All Rights Reserved